×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 17 May , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت:  هفته اول اردیبهشت نشا‌‌ء زمین های کشاورزی گیلان آغاز می شود

به گزارش پایگاه خبری سفیر گیل ؛ به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی، در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان گیلان با اشاره به نیاز آبی کشور در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و شرب با توجه به خشکسالی، اظهار کرد: تغییر اقلیم جدی است و باید مدیریت منابع آبی را در دستور کار قرار دهیم، زیرا ایران در نوار خشک و نیمه خشک قرار دارد و بارش سالانه ۲۴۰ میلیمتری داریم که یک سوم نرم جهانی است؛ میزان تبخیر ما نیز ۲۰۰۰ میلیمتر بوده که سه برابر استاندارد آن در دنیاست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از نهایی شدن تقویم زراعی سال جاری و ارسال آن به دستگاه‌ها و فرمانداری‌ها خبر داد و تصریح کرد: اکنون بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب در شالیزارهاست و لذا شخم اولیه را براساس تقویم زراعی انجام خواهیم داد؛ آماده سازی زمین و احداث خزانه اراضی داخل شبکه سد از اواخر فروردین ماه آغاز می‌شود و شاهد آغاز نشاکاری از هفته اول اردیبهشت ماه تا پایان ماه هستیم.

محمدی با تاکید بر لزوم افزایش ضریب نفوذ مکانیزاسیون در اراضی شالیزاری استان، بیان کرد: با کمک تسهیلات بانکی ۳۶۵ دستگاه تراکتور به ناوگان مکانیزاسیون استان اضافه شد و در حال حاضر ۹۳۶۸ دستگاه نشاکار، ۱۱۰۰ دستگاه وجین کن و ۴۱۰۰ دستگاه کمباین برداشت برنج داریم.

وی با بیان اینکه سال گذشته در ۱۹۱ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان نشاء مکانیزه انجام شد، خاطرنشان کرد: همچنین در ۲۰۰ هکتار از اراضی معادل ۸۴.۵ درصد، شاهد برداشت مکانیزه بودیم؛ ۱۹۵ هزار هکتار نشاء مکانیزه و ۲۰۵ هزار هکتار برداشت مکانیزه، هدفگذاری سال زراعی جدید است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گیاهچه‌های تولید شده با بذر گواهی شده را دارای مقاومت بالا در برابر خشکسالی و آفات دانست و اضافه کرد: آنام، شیرودی، رش، گیلار، گیلانه، خزر و هاشمی از جمله رقم های گواهی شده است؛ امسال ۱۴۶۹ تن بذر گواهی شده تولید و ۱۱۵۰ تن را توزیع کردیم که البته رقم هاشمی همواره با بیشترین درخواست مواجه است.

محمدی قیمت هر کیلو بذر گواهی شده رقم هاشمی را ۴۸ هزار تومان دانست و تاکید کرد: طی یک سال گذشته بیش از ۷۱ هزار تن کود شیمیایی فسفاته، ازته و پتاسه نیز توزیع شده است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.